Kruiden & Specerijen Gratis verzending / bezorging bij besteding vanaf 35 euro.
7-kruiden mix of 7 baharat
7-kruiden mix of 7 baharat
Het is een mix van vooral 7 soorten kruiden, bijvoorbeeld: peper, koriander, kardemon, nootmuscat, kurkuma, kaneel, komijn...
Deze kruidenmix is in bijna alle gerechten te gebruiken. Bij vlees, kip, groente..
5-kruiden
5-kruiden
Is een kruid bestaande uit 5 verschillende kruiden: peper, venkelzaad, steranijs, kaneel en kruidnagel..
het is te gebruiken bij de verschillende gerechten, bijvoorbeeld: bij het maken van koekjes, op bacon, Spaanse olijfolie krackers, ontbijtgranen en noten en veel meer..
Ajino moto
Ajino moto
Aji-no-moto is een smaakversterker van Japanse oorsprong.
De belangrijkste ingrediënt is mononatrium glutaminaat`. Deze grondstof wordt verkregen door fermentatie van plantaardige produkten die van nature suiker bevatten zoals suikerriet, bieten, melasse, tapiocazetmeel, glucosesiroop enz.
Je kunt aji-no-moto toevoegen aan gerechten waarin kip, rundvlees, varkensvlees of ei wordt gebruikt. Maar ook bij soep en pasta kan het gebruikt worden.
Amandelschaafsel
Amandelschaafsel
Amandelschaafsel is een heerlijke en super gezonde versiering voor taart en gebak en is heel goed mee te bakken . Gebruik amandelschaafsel ook in combinatie met hartige gerechten of in salades. Verwarm het amandelschaafsel dan voor gebruik even kort in de oven of rooster het in de pan.
Amandelsmeel
Anijs zaad gemalen
Arabische koek
100095 Anbah ( Amba) mix
100095 Anbah ( Amba) mix
Anbah is afkomstig uit mango fruit en een zeer populier product in India en middenoosten.
bereidingswijze: een eetlepel Anbah mix met half beker gekookte water mixen en laten afkoelen. Het resultaat is Anbah saus. Anbah saus wordt vooral met Falafel geserveerd.
100094 Anbah Mix Hot
100094 Anbah Mix Hot
Anbah is afkomstig uit mango fruit en een zeer populier product in India en middenoosten.
bereidingswijze: een eetlepel Anbah mix met half beker gekookte water mixen en laten afkoelen. Het resultaat is Anbah saus. Anbah saus wordt vooral met Falafel geserveerd.
100154 Bonnenkruid
100154 Bonnenkruid
Bonenkruid kan vrij algemeen gebruikt worden, maar wordt speciaal gebruikt voor peulvruchten, zoals tuinbonen en erwten.
Chilipeper is een specerij met verschillende soorten. Een daarvan is Cayenne peper ( ook wel spaanse peper of rode peper genoemd). de andere soort heet paprika. De verschillende soorten verschillen van een milde tot scherpe smaak.
De Chili vlokken worden voornamelijk in de pittige gerechten, marinades en sauzen gebruikt.
100043 Chilipeper gemalen
100043 Chilipeper gemalen
Chilipeper is een specerij met verschillende soorten. een daarvan is Cayenne peper ( ook wel spaanse peper of rode peper genoemd). de andere soort heet paprika. De verschillende soorten verschillen van een milde tot scherpe smaak.
Chiliepeper wordt in verschillende soorten gerechten en sauzen gebruikt.
100045 Chili peper heel
100045 Chili peper heel
Chilipeper is een specerij met verschillende soorten. een daarvan is Cayenne peper ( ook wel spaanse peper of rode peper genoemd). de andere soort heet paprika. De verschillende soorten verschillen van een milde tot scherpe smaak.
Chiliepeper wordt in verschillende soorten gerechten en sauzen gebruikt.
100032 Curry Hot
100032 Curry Hot
Kerrie is een kruidenmengsel die in veel variaties voorkomt, van mild tot heel scherp.
Meestal zit er wel nootmuskaat, gember, kaneel, kardemom, koriander, kruidnagel, karwij, kurkuma en peper is. Het aroma komt het beste vrij als je het eerst in olie fruit, bijvoorbeeld met een uitje. Pas daarna de rest van de ingrediënten toevoegen.
De kleur is geel tot lichtrood en er geldt.
Kerrie is smaakbepalend maar hoeft niet spaarzaam gebruikt te worden. Het gerecht waar kerrie in zit wordt curry genoemd.
Waar: In oosterse gerechten, bij groenten, soepen, kip, varkensvlees en sausen.
100030 Curry Mix
100030 Curry Mix
Kerrie is een kruidenmengsel die in veel variaties voorkomt, van mild tot heel scherp. Meestal zit er wel nootmuskaat, gember, kaneel, kardemom, koriander, kruidnagel, karwij, kurkuma en peper is. Het aroma komt het beste vrij als je het eerst in olie fruit, bijvoorbeeld met een uitje. Pas daarna de rest van de ingrediënten toevoegen.
De kleur is geel tot lichtrood.
Kerrie is smaakbepalend maar hoeft niet spaarzaam gebruikt te worden. Het gerecht waar kerrie in zit wordt curry genoemd.
Waar: In oosterse gerechten, bij groenten, soepen, kip, varkensvlees en sausen.
100058 Dille gesneden
100098 Dragon gesneden
100098 Dragon gesneden
Dragon wordt gebruik bij de bereiding van eieren, vis, schelpdieren, kip, kalkoen, mosterd en sauzen zoals bearnaise, tartaarsaus en vinaigrette.
100037 Gember gemalen
100037 Gember gemalen
Gember, ook wel djahé genoemd, is een specerij dat veel in de Aziatische keuken wordt gebruikt en ook vandaar afkomstig is. Alleen de wortel van de plant wordt gebruikt.
Gember(poeder) wordt gebruikt in vinaigrettes, marinades, sauzen, vlees, gevogelte, boullion en soepen. Gember kan ook toegevoegd worden aan jam en gebak, zoals bijvoorbeeld ontbijtkoek en het past goed samen bij de bereiding van de fruitsoorten, banaan en appel.
100038 Gember Heel
100038 Gember Heel
Gember, ook wel djahé genoemd, is een specerij dat veel in de Aziatische keuken wordt gebruikt en ook vandaar afkomstig is. Alleen de wortel van de plant wordt gebruikt.
Gember(poeder) wordt gebruikt in vinaigrettes, marinades, sauzen, vlees, gevogelte, boullion en soepen. Gember kan ook toegevoegd worden aan jam en gebak, zoals bijvoorbeeld ontbijtkoek en het past goed samen bij de bereiding van de fruitsoorten, banaan en appel.
Gember heeft verwarmend werking, pijnstiller en rustgevend. Het helpt enorm met het afvallen en het vernietigen van de kanker cellen!
Gole gavzaban ( Iraanse)
De zaden worden gebruikt als specerij in Perzische koken. De zeer dunne, kleine zaaddozen zijn aromatische en licht bittere. ze worden meestal verkocht in poedervorm en vaak ten onrechte verkocht als" angelica zaden." Het poeder wordt gestrooid over tuinbonen, linzen en andere peulvruchten en op aardappelen. golpar wordt ook gebruikt in soepen en stoofschotels. het wordt vaak gebruikt gestrooid over granaatappel zaden. golpar wordt ook gemengd met azijn waarin sla bladeren worden ondergedompeld voor het eten. golpar kan worden gebruikt in kleine hoeveelheden( 1 of 2 theelepel per pond) bij het koken bonen om het effect te verminderen van gas in de spijsvertering van geassocieerd met consumeren bonen. in Perzische keuken, de bloemblaadjes worden gebruikt in het kruidenmengsel advieh om de smaak rijstgerechten, als in kip en bonen gerechten. de aanbesteding bladeren en bladstelen zijn ook gebeitst.
Himalaya Zout
Himalaya Zout
Roze Himalaya is een mineraal ingredient dat afkomstig is uit de bergen van Pakistan. Dit wordt beschouwd als een van de zuiverste bronnen op de hele planeet en heeft hoge voedingswaarde en biedt interessante voordelen voor het lichaam. Deze zout heeft 84 gezonde verbindingen voor het lichaam en vanwege zijn samenstelling heeft therapeutische en cosmetische toepassingen.
lees meer op pagina ''Gezonheid''
100081 Kabsa kruiden
100081 Kabsa kruiden
Kabsa is een gemengde rijstgerecht dat afkomstig is uit Saoedi-Arabië, maar wordt algemeen beschouwd als een nationaal gerecht in veel Arabische staten van de Perzische Golf. Het gerecht is gemaakt met rijst en vlees.
100014 Kaneel Cassia Indian
100014 Kaneel Cassia Indian
Kaneel is een houtig kruid, dat bekend staat om zijn aangename geur. Het is een veelgebruikt specerij.
Kaneel wordt gebruikt als smaakmaker in zoete gerechten, zoals appelmoes of stoofperen, en in vele soorten gebak. Het wordt soms toegevoegd aan koffie en thee.
Medisch: Kaneel is een verwarmend kruid dat men gebruikt om het spijsverteringssysteem te stimuleren als er sprake lijkt van trage stofwisseling. Het bevordert de stoelgang en kan ook helpen bij trage bloedcirculatie in de benen als de reiniging van caterre problemen geeft. Ook helpt het ter verlichting van misselijkheid.
100016 Kaneel gemalen
100016 Kaneel gemalen
Kaneel is een houtig kruid, dat bekend staat om zijn aangename geur. Het is een veelgebruikt specerij.
Kaneel wordt gebruikt als smaakmaker in zoete gerechten, zoals appelmoes of stoofperen, en in vele soorten gebak. Het wordt soms toegevoegd aan koffie en thee.
Medisch: Kaneel is een verwarmend kruid dat men gebruikt om het spijsverteringssysteem te stimuleren als er sprake lijkt van trage stofwisseling. Het bevordert de stoelgang en kan ook helpen bij trage bloedcirculatie in de benen als de reiniging van caterre problemen geeft. Ook helpt het ter verlichting van misselijkheid.
100048 Kardemom gemalen
100048 Kardemom gemalen
Kardemom heeft een zoete, scherpe, intense geur en smaakt naar bergamot, citroen en kamfer.
Kardemom wordt bijgemengd in kruidenmengsels als kerrie en garam masala. Het wordt gebruikt in de bereiding van gebak, koekjes (speculaas)en brood. Men kan er ook vlees , vis en rijst mee kruiden.
Combineer dit kruid met wat kaneel voor een echt winters mengsel. Kardemon bevat falvonoiden die ontstekkingsremmend werken en ook bevat het cineol en dit werkt weer ontsmettend.
100047 Kardemom heel
100047 Kardemom heel
Kardemom wordt ook de koning van de kruiden genoemd. Het heeft een zoete, scherpe, intense geur en smaakt naar bergamot, citroen en kamfer.
Kardemom wordt bijgemengd in kruidenmengsels als kerrie en garam masala. Het wordt gebruikt in de bereiding van gebak, koekjes (speculaas) en brood. Men kan er ook vlees , vis en rijst mee kruiden.
combineer dit kruid met wat kaneel voor een echt winters mengsel. Kardemon bevat falvonoiden die ontstekkingsremmend werken en ook bevat het cineol en dit werkt weer ontsmettend.
100004 Knoflook gemalen
100004 Knoflook gemalen
Het heeft een karakteristieke geur. Het wordt veelal in de keuken voor het maken van allerlei soorten recepten gebruikt.
Gezondheid: Dit verwarmende kruid is goed voor het circulatiesysteem en voor de bloeddruk. Het is ook een natuurlijk antibioticum, dat de moeite waard is om bij het begin van een infectie te gebruiken. Het verhoogt namelijk de lichaamsweerstand.
Knoflook peper mix.
100020 komijn gemalen
100019 Komijn zaad
100052 Koriander gemalen
100052 Koriander gemalen
100051 Koriander heel
100051 Koriander heel
100050 Lams kruiden
Lavandel
100011 Laurierblad Top
Mahlab zaad
Mahlab zaad
100155 Mandy kruiden
Merquez kruiden
Merquez kruiden
100060 Munt gesneden
100012 Nigellazaad
Pijnboom pit
Pijnboom pit
Pijnboompitten zijn eetbare zaden die zijn afgeleid van pijnbomen.
Pijnboompitten worden veel geconsumeerd vanwege hun medicinale en voedingswaarde. De korrels zijn een bron van plantaardige voedingsstoffen die essentiële mineralen, vitaminen en vetzuren bevatten. Kalium-, fosfor- en linoleenzuren worden gevonden in kleinere kwaliteiten in de noten. Consumptie van pijnboompitten leidt tot een lager cholesterolgehalte, een betere bloedcirculatie en verminderde levervetten. Pijnboompitten kunnen worden geconsumeerd in ruwe vorm of geroosterd. Verwerkte noten kunnen ingrediënten zijn van desserts, koekjes, brood, pestosaus, enz.
Marinede voor de rundvlees, mixen met olijfolie..
100144 Salade kruiden
100118 Salieblad
100118 Salieblad
Shoarma kruid Syrisch
Sobbeh kruidenmix
Spaanse kruid
Spaanse kruid
Steen zout
Steen zout
Sumak heel
Sumak heel
100002 Sumak Gemalen
100002 Sumak Gemalen
Door de frisse citroenachtige smaak past Sumak bij ontzettend veel gerechten. Bijvoorbeeld over de verse tomaten, mozzarella, salades en ( gegrilde) vlees en vis en de kabab gerechten.
Sumak helpt ook bij het afvallen. Daarom wordt het aanbevolen om vooral bij de gerechten die heel erg vettige zijn, te gebruiken. Het verlaagt de cholestrol en stimuleert de vetverbranding.
Tashreeb kruiden
Tashreeb kruiden
Tashreeb is een heerlijk traditioneel Midden-Oosten gerecht. Het bestaat uit vlees, tomaat, aardappel, kikkererwten en ui. Het wordt met brood geserveerd
100059 Thijm
100059 Thijm
Tuinkers kruid
Tuinkers kruid
100150 Tzaziki Spice Mix
100123 Ui poeder
100123 Ui poeder
100062 Venkel zaad gemalen
100062 Venkel zaad gemalen
Het heeft een karakteristieke geur. Het wordt veelal in de keuken voor het maken van allerlei soorten recepten gebruikt.
Worstvlees en venkelzaad is een goddelijke combinatie. Venkelzaad is heerlijk om even te roosteren en vervolgens te verwerken in een Bolognesesaus voor je pasta.
De zaadjes worden ook vaak gebruikt om thee van te maken; je vindt venkelzaad dan ook in de alom bekende sterrenmuntmix. Ook smaakt het heel goed bij vis en bij het maken bijvoorbeeld pepernoten.
Gezondheid: Dit verwarmende kruid is goed voor het circulatiesysteem en voor de bloeddruk. Het is ook een natuurlijk antibioticum, dat de moeite waard is om bij het begin van een infectie te gebruiken. Het verhoogt namelijk de lichaamsweerstand.
100061 Venkel Zaden
100061 Venkel Zaden
Venkel is een veel gebruikte tuinkruid met een karakteristieke geur en smaak voor in de keuken.
Worstvlees en venkelzaad is een goddelijke combinatie. Venkelzaad is heerlijk om even te roosteren en vervolgens te verwerken in een Bolognesesaus voor je pasta.
De zaadjes worden ook vaak gebruikt om thee van te maken; je vindt venkelzaad dan ook in de alom bekende sterrenmuntmix. Ook smaakt het heel goed bij vis en bij het maken bijvoorbeeld pepernoten.
Gezondheid: Het is een verwarmend kruid dat nuttig is voor het oplossen van consipatie, ter verhoging van vruchtbaarheid en het verhelpen van reumatiek en overgewicht.
100088 Vis kruiden
100078 Vlees kruiden mix
100082 Witte peper Heel
100100 Zaátar Mix
100100 Zaátar Mix
Deze kruidenmix wordt in het middenoosten in veel verschillende gerechten verwerkt. Zo wordt het vermengd met olijfolie gebruikt als dip voor op brood, maar ook groenten, vis en vlees worden op smaak gebracht met de kruiden.