Nigellazaad / Blackseed, الحبة السوداء, سياه دانه
Nigella zaad , zwarte komijn of Nigella sativa (wetenschappelijke naam), behoort tot de boterbloemenfamilie van bloeiende planten. Zwarte komijn groeit van origine enkel in Zuid- en Zuid-West-Azië. Ook aan de Aziatische kant van de Middellandse Zee groeit deze plant oorspronkelijk. Tegenwoordig komt op sommige plaatsen in Europa de zwarte komijn verwilderd voor. De zwarte komijnplant wordt ongeveer 30 centimeter hoog en heeft mooie, witte tot lichtblauwe bloemen die in veel keukens als smaakvolle specerij worden gebruikt.
Het plantendeel dat het meest wordt gebruikt zijn zaden , vooral de olie die wordt gewonen uit zaden. In het oude Egypte heeft men zwarte komijn gevonden dat was meegegeven in de graven van edelen ( o.a. graaf van king Tut) waaruit het belang van zwarte komijn blijkt. Naast het culinaire gebruik staat zwarte komijn bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen.
Nigellazaad wordt sinds oudheid gebruikt als geneesmiddel. Het feit dat het zwarte komijn geneeskracht heeft wordt onderschreven door officiële organisaties zoals de Food & Drug Administration ( FDA) in de V.S.
- zit boordevol antioxidanten, zit vol met ijzer, vitamine A, D en E
- cholesterol verlagend
- verminderd de Reuma klachten en pijn.
- verhoogt de immuunsysteem
- tegen de ontwikkeling en uitbreiding van kanker
- goed voor de lever.
- tegen de trage schildklier
- goed tegen de Astma
- goed voor gewicht te verliezen
- helpt goed tegen diabetes
- tegen de menstruatiepijn, hoofdpijn, migraine en koorts.
- tegen de urineverlies.
- tegen diarree
- blaasontsteking
- toename sperma
- verwijdert de pigmenten op de huid
- vermindert de rimpels en is tegen de veroudering
- donkere huid rond de ogen
- vermoeidheid
- versterkt de gezichtsvermogen
- geheugen en concentratie en tegen de Alzheimer
- stress en depressie
- tegen de bacteriële infecties
- helpt tegen de oorpijn
Kurkuma
In het Oosten is het zo dat Kurkuma bijna net zo vaak in de klinieken wordt gebruikt als in de keuken. Kurkuma heeft een antioxidant en ontstekingsremmende werking en kan invloed hebben op ziektes als: reuma, de ziekte van Crohn, Colitis, astma, alvleesklierkanker, dikke darm kanker, aderverkalking, bij oogproblemen, darmpoliepen, psoriasis en ga zo maar verder. Opvallend is trouwens dat, in landen als India waar Kurkuma veelvuldig gebruikt wordt, een ziekte als prostaatkanker maar zelden voorkomt. En… volgens recente studies kan Kurkuma de lever beschermen tegen giftige stoffen.
Fenegriek
Fenegriek is een kruid dat erg gunstig is voor je gezondheid en welzijn. Het speelt al duizenden jaren een sleutelrol in de (alternatieve) geneeskunde. Tegenwoordig wordt het vaak als supplement ingenomen. Fenegriek zou onder andere gunstige effecten hebben op het testosteronniveau, het bloedsuikergehalte en op de borstvoeding en is zeer geschikt voor de sporters.
Tijm
Tijm is een heerlijk geurend kruid met grote geneeskracht. Het wordt tegenwoordig als keukenkruid gebruikt maar zijn helende werking kan niet ontkend worden.
Tijm is door de antieke Grieken en Romeinen gebruikt als geneeskruid tegen longziekten, reumatiek, verlamming, maagkramp, gezwellen, hoofdpijn, koliek en zenuwzwakten. Opvallend genoeg werd het altijd voorgeschreven bij hersenziekten.
Mix Nigella zaad, honing en ( zeer oude natuurlijke geneesmiddel)
Is een simpel, maar zeer effectief medicijn van de oude natuurgeneeskunde die wordt voor het genezen van de verschillende eerder genoemde ziektes of aandoeningen gebruikt.
De originele mix volgens de oude recept en gecertificeerd, binnen kort verkrijgbaar op onze website: www.goldspice.nl
Hoe gebruik je Nigella zaad?
Nigella zaad heeft van zichzelf nauwelijks geur. Wanneer je het op je tong legt, komt er een smaak vrij die wat aan oregano doet denken, maar dan pittiger. De smaak van Nigella zaad versterk je door het kort te roosteren of aan te bakken in olie naar keuze. De gedroogde, zwarte zaadjes in de vorm van kleine driehoekjes voeg je vooral toe aan vleesgerechten en chutneys uit het Oosten. Ook kun je gebakken brood of naanbrood ermee bestrooien. Dit gebeurt vaak bij Turkse broden. De zaadjes krijgen tijdens het bereidingsproces een muskaatachtige smaak, vandaar dat de plant ook wel Nootmuscaatbloem wordt genoemd. Naast het toevoegen van het zaad aan maaltijden kun je het ook gebruiken om thee van te trekken, of het in verpoederde vorm door een kruidenboter te vermengen.
De consumptie van Nigellazaad tijdens de zwangerschap is verboden, omdat het kruid de normale weeën van de baarmoeder kan beïnvloeden!
Himalaya zout
Roze Himalaya is een mineraal ingredient dat afkomstig is uit de bergen van Pakistan. Dit wordt beschouwd als een van de zuiverste bronnen op de hele planeet en heeft hoge voedingswaarde en biedt interessante voordelen voor het lichaam. Deze zout heeft 84 gezonde verbindingen voor het lichaam en vanwege zijn samenstelling heeft therapeutische en cosmetische toepassingen.
De 10 belangrijkste toepassingen:
1- bestrijding van vochtretentie
2- reguleren van de PH-waardes in het bloed
3- verhogen van energie niveaus
4- verbetering van de opname van voedingsstoffen
5- verlaging van de bloeddruk
6- vermindering van de vorming van spataderen
7- bestrijding van migraine
8- het verlichten van verstopte neus
9- bestrijding van acne
10-kalmeren van spier krampen
9- bestrijding van spierkrampen
Reactie plaatsen
Reacties